Foto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
11. detsember 2017, 04:21

Magushapu punane kapsas vürtsidega

Mandariinid annavad kapsale tsitrusele omast värskust ja vürtsid lisavad jõulumaitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Värskelt pressitud mandariini mahl ja riivitud koor
1 tk Mandariin
15 tk Nelgitera
700 g Punane kapsas
2 tk Punane sibul
1.5 dl Hõõgvein
0.5 dl Punaveiniäädikas
1 dl Pruun suhkur
3 tl Piparkoogimaitseaine
Sool
Must pipar

Valmistamine
Torka terveks jäänud mandariini sisse nelgiterad. Tükelda kapsas ruutudeks või ribadeks, haki sibulad. Sega kastrulis kapsas ja sibul ülejäänud ainetega. Pane sinna ka nelgiteradega mandariin. Kata kaanega ja hauta 35–40 minutit, kuni kapsas on pehme. Maitsesta soola ja pipraga.