Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
11. detsember 2017, 02:25

Marinaadis heeringas pohladega

Kerge värviline heeringaamps jõululaua kaunistuseks. Kui valmistad roa soolaheeringa fileedest, siis võid marinaadi peale valada üsna kuumalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit + 1 ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
15 tk Pipratera
5 tk Nelgi tera
1 tk Punane sibul
1 dl Valgeveiniäädikas
0.75 dl Suhkur
0.75 dl Vesi
1 dl Külmutatud pohlad
4 tk Soolatud heeringas, filee
5 tera Vürtspipar

Valmistamine
Lõika heeringas tükkideks ja sibul õhukesteks viiludeks. Pane kihiti purki koos pipra-, vürtsi- ja nelgiteradega. Mõõda äädikas, vesi ja suhkur kastrulisse ja lase keema. Kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Võta pliidilt ja lisa pohlad. Lase veidi jahtuda ja vala heeringale. Pane 1–2 päevaks külmkappi maitsestuma.