Kiudainerikkad toidud

Pirni-kaerahelbe panniroog 

Laura Strandberg, 4. detsember 2017, 03:21
Foto: Laura Strandberg
See mõnus ja soojendav hommikusöök peaks mokkamööda olema ka pere pisematele. Šokolaad ja sarapuupähklid teevad sellest eriti luksusliku mekiga roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 ml Vesi
100 g Täisterakaerahelbed
1 dl Kinoa
3 tl Tšiiaseemned
Jahvatatud meresool
1 spl Mesi või kookossuhkur
Või
2 tk Pirn
50 g Tume šokolaad
100 g Sarapuupähklid

Valmistamine
1. Jäta kaerahelbed, kinoa ja tšiiaseemned ööseks likku.
2. Sega järgmisel päeval sool ja mesi või kookossuhkur kaerahelbeseguga ning kalla võitatud pannile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta pirn õhukeselt, haki jämedalt šokolaad ja pähklid ning lisa ka need pannile.
3. Küpseta kaerahelbeid 180kraadises ahjus umbes 35 minutit või pannil, kuni vesi on kadunud ja kaerahelbed valmis. Serveeri kohe!