Foto: Laura Strandberg
Madala GI toidud
4. detsember 2017, 03:19

Rikkalik salatikauss talveks

Värvikireva ja tervisliku salati teeb eriti nauditavaks vürtsikas pähklikaste. Seda saab väga hästi kasutada ka teistes toitudes majoneesi asemel.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine bataat
Oliiviõli praadimiseks
1 tl Kaneel
2 tk Küüslauguküüs
250 g Mustad purgioad
2 tk Küps avokaado
1 tk Värskelt pressitud laimi mahul
1 punt Petersell
100 g Lehtkapsas
300 g Keedetud kinoa
200 g Kirsstomatid
1 punt Roheline sibul
Jahvatatud meresool
Jahvatatud must pipar
KASTE
100 g India pähklid
60 g Kuum vesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Tšillihelbed
1.5 spl Oliiviõli
Jahvatatud meresool

Valmistamine
1. Pane kastme tegemiseks pähklid kuuma vette likku.
2. Koori ja tükelda salati jaoks bataadid. Sega need kokku oliiviõli, kaneeli ja soolaga ning rösti ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures, kuni kuubikud on pehmed ja kuldsed.
3. Koori ja haki küüslauguküüned peeneks ning kuumuta neid oliiviõlis koos ubade ja vähese soolaga.
4. Purusta kahvliga avokaado, puista neile samal ajal veidi soola, pipart, hakitud peterselli ja piserdades laimimahla.
5. Jätka kastme tegemist. Kurna pähklid ja purusta kõik kastme koostisained kannmikseris kreemiseks kastmeks.
6. Rebi kapsas tükkideks ja jaga see koos kinoa ning pooleks lõigatud kirsstomatitega kaussidesse. Tõsta peale maguskartulikuubikud, oad ja avokaadopüree. Nirista peale kaste, puista üle hakitud rohelise sibulaga ja serveeri kohe!