Lambaliha retseptid

Vürtsikas lambalihahautis kookospiima ja läätsedega 

Tuuli Mathisen, 18. detsember 2017, 03:34
rtsikas lambalihahautis kookospiima ja läätsedegaFoto: Tuuli Mathisen
Kookospiimast leemes pehmeks haudunud lammas pakub huvitavalt õrnu maitsedimensioone.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Tükeldatud lambaliha (kael, kintsuliha vm)
2 tk Hakitud mugulsibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Peeneks hakitud tšillikaun
2 cm jupp Ingver
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
2 tl Garam masala maitseainesegu
0.5 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud kurkum
1 l Kanapuljong
400 ml Kookospiim
200 g Punased läätsed
Sidrunimahl
Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta suuremal pannil õli ning lisa pannile sibul ja tükeldatud lambaliha. Küpseta keskmisel kuumusel, kuni lambatükid on pruunistunud. Lisa küüslauk, tšilli, hakitud ingver ning kõik kuivvürtsid. Kuumuta kõik paari minuti jooksul läbi nii, et lambatükid saaksid üleni vürtsidega kaetud.
2. Kalla nüüd lihale kuum puljong ja kookospiim. Lase vedelikul keema tõusta, alanda kuumust ning hauta vaiksel tulel umbes 45 minutit, kuni lambaliha on pehme. Lisa läätsed ja keeda veel edasi umbes 10 minutit. Maitsesta hautist soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Serveerides lisa värsket koriandrit ning juurde võid pakkuda paksu maitsestamata jogurtit.