Vegan toidud
24. november 2017, 12:40

Maitseid täis soojendav kõrvitsakarri

See veidi vürtsikam roog on hea, kui haigus ligi kipub. Tõmba end pliidi ette kerra ja naudi juba kastme podisemise ajal vürtside meelikõditavat aroomi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 10 minutit

Koostisosad
350 g Kõrvits
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Oliviiõli
1 tk Punane sibul
1 tl Kooksoõli
1 tl Apteegitilliseemned
2 cm jupp Ingver
1 punt Koriander
0.5 tl Kardemon
1 tl Kaneel
1 tl Cayenne pipar
1 tl Suhkur
400 ml Kookospiim
300 ml Köögiviljapuljong
1 tk Laim
1 purk Kikerherned
1 tk Brokoli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega tükeldatud kõrvits oliiviõli, soola ja pipraga. Tõsta kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid 180kraadises ahjus umbes 15 minutit.
2. Koori ja haki küüslauguküüned peeneks. Viiluta sibul. Kuumuta pannil kookosõli ja tõsta sellesse sibulad, küüslauk, apteegitilliseemned, riivitud ingver ja koriander ning prae neid paar minutit. Alanda kuumust ja lisa pannile vürtsid, sool ja suhkur ning kuumuta segu paar minutit aeg-ajalt segades.
3. Lisa pannile kookospiim, puljong, laimimahl ja kikerherned. Kuumuta kastet umbes 20 minutit.
4. Voki eraldi pannil brokoliõisikuid oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.
5. Võta kastmepann tulelt, tõsta sinna vokitud brokoli, ahjus küpsenud kõrvits javeel veidi koriandrit või peterselli. Lase kastmel haududa ja serveeri seda siis riisi, laimi ja värske koriandri või peterselliga!