Kiudainerikkad toidud

Hakkliha, ricotta- ja spinatitäidisega baklažaanilasanje 

Laura Strandberg, 24. november 2017, 12:33
Kellele baklažaan maitseb, siis see on toit, mida peaks kindlasti tegema. Baklažaan koos tomati ja juustuga on ideaalne kooslus!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 15 minutit

Koostisosad
2 tk Keskmine baklažaan
250 g Hakkliha
1 tk Sibul
200 g Riivitud mozzarella
250 g Tomatikaste
TÄIDIS
2 tk Küüslauguküüs
200 g Spinatilehed
250 g Ricotta
200 g Riivitud parmesan
150 g Mozzarella
Sool
Must pipar
1 tk Muna

Valmistamine
1. Eemalda baklažaanilt otsad ja viiluta õhukeselt. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Jäta jahtuma.
2. Prae hakkliha hakitud mugulsibulaga peaaegu valmis.
3. Ricotta-spinatitäidise tegemiseks koori ja haki peenelt küüslauk. Pese ära spinatilehed ja kurna neist korralikult vesi välja. Sega spinat ricotta, parmesani, muna, küüslaugu ja hakitud mozzarella’ga. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Kata suurem äärtega ahjuvormi põhi poole koguse tomatikastmega. Laota sinna peale pool ricotta-segust, pool hakklihast ja üks kiht balkažaane. Lao samas järjekorras veel üks kiht. Viimasena kata baklažaanid järelejäänud mozzarella’ga.
5. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta seda 180kraadises ahjus 45 minutit. Seejärel eemalda foolium ja küpseta lasanjet veel 15 minutit. Serveeri kohe!