Kiudainerikkad toidud

Pitsa maguskartuli-kaerahelbepõhjaga 

Laura Strandberg, 23. november 2017, 12:12
See tainas on tervislik alternatiiv tavalisele pitsatainale. Mis kõige tähtsam – see viib keele alla! Põhi tuleb krõbe, samas mahlane ja sobib ideaalselt rikkaliku katte alla!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 15 minutit

Koostisosad
PITSAPÕHI
1 tk Keskmine kooritud maguskartul
80 g Kaerahelbed
1 tk Muna
1 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
KATE
1.5 dl Pitsakaste
2 tk Küpsetatud kanakoib või kana rinnatükk
1 tk Paprika
1.5 spl Majonees
1 dl Riivjuust
1 tk Peenelt hakitud küüslauguküüs
1 tk Pune
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Töötle köögikombainiga maguskartul ja kaerahelbed ühtlaseks massiks. Lisa muna, küüslauk, sool ja oliiviõli ning mikserda segu veel veidi.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tee tainast kas üks suur pitsapõhi või kaks väikest pitsapõhja.
3. Küpseta pitsapõhja 180kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni selle põhi on katsudes kuiv. Siis võta põhi ahjust välja ja lase jahtuda.
4. Keera pitsapõhi teistpidi, pintselda kergelt üle oliiviõliga ja pane 10 minutiks ahju tagasi küpsema. Nii saad pitsapõhjale krõbeda pealispinna.
5. Võta põhi ahjust ja määri sellele pitsakastet. Tükelda kana ja paprika ning laota pitsale. Sega majonees riivjuustu ja küüslauguga ning laota ka see pitsale.
6. Raputa pitsa üle punemega ja küpseta ahjus, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe!