Šokolaaditort metspähklite ja apelsinidegaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
27. november 2017, 04:50

Šokolaaditort metspähklite ja apelsinidega

Rikkalik šokolaaditort metspähklite ja apelsiniga, katteks šokolaadiglasuur. Kellele tume šokolaad ei meeldi, võib selle teha piimašokolaadiga. Tumeda šokolaadiga on kook muidugi palju tervisesõbralikum.

Koostisosad
PÕHI
150 g Metspähklid
0.5 dl Riisi- või kartulijahu
150 g Või
200 g Piima- või mõrušokolaad (70%)
4 tk Muna
2 dl Suhkur
1 tk Värskelt riivitud apelsinikoor
GLASUUR
1 dl Rõõsk koor 35%
150 g Piima- või mõrušokolaad
1 spl Mesi
1 spl Cointreau või Grand Marnier
Tsitruseliköör

Valmistamine
12 tk
1. Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga.
2. Rösti pähkleid 10–15 minutit ahjuplaadil. Hõõru köögiräti vahel, kuni koored eralduvad. Pane 0,5 dl pähkleid kaunistamiseks kõrvale. Ülejäänud jahvata köögikombainis koos kartulijahuga peeneks puruks.
3. Sulata potis või. Lisa tükeldatud šokolaad ja sulata segades.
4. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ning lisa hulka väheke jahtunud šokolaadi-võisegu. Lisa ka pähkli-jahusegu ja riivitud apelsinikoor.
5. Kalla tainas vormi ja küpseta ahju alumisel siinil 40–45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda.
6. Glasuuri tegemiseks kuumuta vahukoor, võta see enne keema hakkamist tulelt ära. Murenda sisse šokolaad ja sulata segades. Sega hulka mesi ja liköör. Lase glasuuril pisut jahtuda ja nirista siis tordile. Kaunista kõrvalepandud pähklitega.