Gluteenivabad vahvlid.
Retseptid
9. november 2017, 14:56

Krõbedad gluteenivabad hommikuvahvlid

Krõbedad soolased vahvlid on suurepärane vaheldus tavalisele saia- või leivaviilule: hommikuks, väikese suupalana pidulikel lauakatetel või päris omaette roana õhtusöögiks. Kogus 5 suurt vahvlit.

Paku neid portsjonina või ehita üles vahvlitort – jäta vahvlid lahti lõikamata ja kata iga kiht majoneesi ja värskete köögiviljadega, nt külmutatud (ja sulatatud) herneste, paprika, tomati või avokaadoga. Kõrvale arvesta iga sööja jaoks kaks ühelt poolt praetud vutimuna.

2 dl kikerhernejahu
2 dl piima
1 muna
50 g riivjuustu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl valgeveiniäädikat
1 sl õli
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
Sega kausis kikerhernejahu ja riivjuust. Eralda munavalge ja -kollane. Klopi lahti munakollane, sega piimaga ja vala siis jahusegusse. Sega sinna ka sool, pipar, õli, veiniäädikas ja küpsetuspulber. Vahusta munavalge pehmete tippudeni ning sega õrnalt tainasse. Küpseta kuldsed vahvlid.