Majonees
Toiduvideod
9. november 2017, 14:48

Munavaba majonees

Mida kõike ei saa toiduteol asendada? Munavaba majoneesi kodus valmistada on imelihtne ja see valmib vaid minutiga! Seisab külmikus tubli nädal-kaks. Kogus 2 dl.

3 sl kikerhernekonservi vedelikku
1 kuhjaga l Dijoni sinepit
0,5 tl roosuhkrut
0,5 küüslauguküünt
150 ml viinamarjaseemneõli
veidi soola ja musta pipart
pisut sidrunimahla
1 Kui kasutad käsimikserit, siis sega kikerhernekonservi vedeliku hulka sinep, suhkur, sool, pipar ja purustatud küüslauguküüs. Vahusta mikseriga paksemaks. Jah, kikerhernevedelik läheb vahtu! Hakka peene joana, pidevalt edasi vahustades juurde nõristama õli. Valmis majoneesile lisa happeks veidi sidrunimahla. Majonees ei tule nii paksu konsistentsiga, kui on munakollastest tehtu.
2 Kui kasutad blenderit, pane kõik koostisained kannu ja blenderda u 20 sekundit. Saad kõvasti paksema konsistentsiga majoneesi.

5 võimalust munavaba majoneesi kasutamiseks
• Võikude aluskatteks või asemel.
• Dipina köögiviljade ja (isetehtud) kartulikrõpsude juurde.
• Hea salat, kui segada majonees riivitud keedupeedi või toore porgandiga.
• Kastmeks ahju- või aurutatud köögiviljadele.
• Segada keedetud pasta hulka.