Toorjuustu-vahukoore kreem.
Magustoidud
9. november 2017, 14:38

Lihtne tordikreem toorjuustu ja vahukoorega (3)

Kuidas katta torti kreemiga, et see jääks ühtlane ja püsiv? Kas teadsid, et  toorjuustu lisamine annab vahukoorele tugevuse ja stabiilsuse, nii et võid tordi kaunistada ka serveerimisele eelneval päeval. Kuidas valmistada ühtlast kreemi, mis ei jääks tükiline ja ei vedelduks.

300 g maitsestamata toorjuustu
4 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 ml vahukoort

1 Sega toorjuust suhkrutega kõigepealt ilma vahukooreta kergelt läbi. Lisa vahukoor ja vahusta segu kreemiks.
2 Kata tort kõigepealt ühtlaselt kreemiga ja siis hakka sinna peale kaunistusi tegema. Kuhja kreemi esialgu tordi keskele  ja hakka kuhjakest paleti abil laiali ajama ja samal ajal teise käega alust aeglaselt pöörama. Aja kreem pealt julgelt üle ääre, sellega kata tordi ääred. Üleliigse kreemi saad paletilt vahepeal kraba peale puhastada. Krabaga on mugav ka kreemi vajadusel juurde võtta. Kui kraba pole, siis puhasta palett kausi ääre peale puhtaks.
3 Kui tort ühtlaselt kreemiga kaetud, pane ülejäänud kreem sakilise tüllega varustatud pritskotti. Kotti on mugav täita, kui keerad tülleotsa oles ja asetad koti nt mõõdukannu sisse ja keerad ääred üle kannu. Ära kogu kreemi kohe kotti pane, sest käe soojus muudab kreemi vedelamaks. Parem on täita mitu korda ja ülejäänud kreemi vahepeal külmikus hoida.
4 Katame tordi küljed üles-alla liigutusega. Alusta alati ülevalt äärest,  hoides pritskotti mitte tordiga risti, vaid kerge nurga all. Lõpeta ka üleval ääres, kui pead jätkamiseks alust keerama, siis jääb alläär ilus. Ülemise ääre liitekohad katame kaunistustega.
5 Pealt kaunistamiseks vaata videost 4 võtet.