Vähese suhkruga toidud

Baklažaani-paprika ahjuroog 

Britt Paju, 20. november 2017, 05:08
Baklažaani-paprika ahjuroog Britt Paju
See ahjupannitäis on suurepärane iseseisev eine, kuid pakub ka põnevaid varieerimisvõimalusi. Sega valmis roa hulka keedetud bulgurit või kuskussi toitvamaks eineks või lisa paar peotäit rukolat sooja salatina söömiseks. Ka kergelt röstitud ciabattapoolikul maitseb roog koos kastmega suurepäraselt.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Punane sibul
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Baklažaan
2 tk Paprika
1 purk Kikerherned
1 spl Pune
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud koriandriseemned
3 spl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun
2 spl Tahhini
2 spl Paksem jogurt
Sool
Must pipar
Hakitud petersell

Valmistamine
1. Lõika kooritud sibulad kaheksaks sektoriks. Vajuta koorimata küüslaugud noaküljega kergelt lapikuks. Tükelda baklažaan kolmesentimeetristeks kuubikuteks ja viiluta seemnetest puhastatud paprikad pikuti. Loputa ja kurna kikerherned. Vala kõik ahjupannile, lisa maitseained ja õli ning sega läbi. Pane sekka ka poolik sidrun. Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, vahepeal korra segades.
2. Kastme valmistamiseks pigista kaussi kahe ahjuküüslaugu sisu ja pressi lusikaga püreeks. Lisa tahhiini ja jogurt ning maitsesta soola, pipra ja küpsetatud sidrunist pressitud mahlaga. Sega läbi ja nirista köögiviljadele. Enne serveerimist puista roale ka hakitud peterselli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee