Baklažaani-paprika ahjuroog
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Punane sibul
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Baklažaan
2 tk Paprika
1 purk Kikerherned
1 spl Pune
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud koriandriseemned
3 spl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun
2 spl Tahhini
2 spl Paksem jogurt
Sool
Must pipar
Hakitud petersell
Valmistamine
1. Lõika kooritud sibulad kaheksaks sektoriks. Vajuta koorimata küüslaugud noaküljega kergelt lapikuks. Tükelda baklažaan kolmesentimeetristeks kuubikuteks ja viiluta seemnetest puhastatud paprikad pikuti. Loputa ja kurna kikerherned. Vala kõik ahjupannile, lisa maitseained ja õli ning sega läbi. Pane sekka ka poolik sidrun. Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, vahepeal korra segades.
2. Kastme valmistamiseks pigista kaussi kahe ahjuküüslaugu sisu ja pressi lusikaga püreeks. Lisa tahhiini ja jogurt ning maitsesta soola, pipra ja küpsetatud sidrunist pressitud mahlaga. Sega läbi ja nirista köögiviljadele. Enne serveerimist puista roale ka hakitud peterselli.
Kommentaarid (0)