Küpsetised

Quiche hapukapsa, sibula ja singiga 

Andra Kalda, 20. november 2017, 04:38
Quiche hapukapsa, sibula ja singigaFoto: Andra Kalda

Koostisosad
PÕHI
2 dl Nisujahu
2 dl Rukkijahu
1 tl Sool
150 g Või 82%
1 tk Munakollane
TÄIDIS
275 g Toores hapukapsas
1 tk Sibul
120 g Talusink
125 g Juust
4 tk Muna
200 ml Rõõsk koor 35%
100 ml Piim
1 peotäis Värske salvei lehed ja petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
10-12 viilu
Põhi
1. Sega sool jahu hulka. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud või ning näpi segu ühtlaseks puruks. Sõtku juurde munakollane.
2. Vajuta tainas 22 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm 10 minutiks sügavkülma.
HEA TEADA! Kui tainas on külm, siis ei vaju see küpsemisel alla, vaid hoiab vormi järgi kuju.
Täidis
1. Vajuta kapsast üleliigne vedelik välja. Lõika sibul ratasteks ning sink ja juust ribadeks. Laota kapsas, sibularattad, singi- ja juustribad vaheldumisi pirukapõhjale.
2. Klopi munad lahti. Vispelda juurde koor ja piim. Maitsesta segu soola, pipra, hakitud salvei ja peterselliga. Vala segu pirukapõhjale täidise peale. Küpseta 175 kraadi juures 50–55 minutit.