Vähese suhkruga toidud

Lehtkapsa ja täisterariisi salat tofuga 

Mari-Liis Ilover, 13. november 2017, 06:25
Lehtkapsa ja täisterariisi salatFoto: Mari-Liis Ilover
Täisterariis on tunduvalt toitainerikkam kui valged poleeritud terakesed. Poodides on õnneks nüüd müügil ka päris korralik valik täisterariise – katseta ja leia oma lemmik! Kui lehtkapsast ei õnnestu saada, võid selle salatis asendada spinatilehtedega.

Koostisosad
100 g Tofu
1 spl Oliiviõli tofu praadimiseks
1 peotäis Lehtkapsas
3 dl Keedetud täisterariis
1 tk Pirn
KASTE
2 spl Oliiviõli
1 spl Punase või valge veini äädikas
1 spl Täisterasinep
1 tl Agaavisiirup
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega kastmeks kokku oliiviõli, veiniäädikas, täisterasinep ja agaavisiirup. Lisa veidi soola ja musta pipart. Vispelda kausis või loksuta hoogsalt kaanega purgis kastmeks. Lõika tofu kuubikuteks. kuumuta pannil õli ja prae tofukuubikud kuldseks.
2. Eemalda lehtkapsa lehtedelt rootsud, viimaseid ära salatis kasuta. Haki lehed võimalikult peenikesteks ribadeks, nii on neid mugavam süüa. Tükelda pirn. Sega kausis lehtkapsas, keedetud täisterariis, pirnitükid ja tofu. Nirista peale kaste ja sega õrnalt läbi.