Vähese suhkruga toidud

Röstporgandisalat feta ja mündiga 

Mari-Liis Ilover, 13. november 2017, 05:17
Röstporgandisalat feta ja mündigaFoto: Mari-Liis Ilover
Araabiahõnguline salat saab korraliku särtsu küüslaugust, mis aitab võidelda sügiseste viirustega. Roog sobib söömiseks nii soojalt kui ka külmalt.

Kogus: kahele

Koostisosad
300 g Porgandid
1 spl Oliiviõli porgandite röstimiseks
50 g Fetajuust
2 spl Granaatõunaseemned
Sool
Must pipar
1 sl Münt, lehed
KASTE
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
1 spl Sidrunimahl
1 tl Vedel mesi
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tükelda porgandid kangideks. Sega õli, soola ja pipraga. Laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures 20–25 minutit, kuni porgandid hakkavad värvi saama ja pehmenema, kuid on veel veidi krõmpsud.
2. Sega kokku kaste. Selleks riivi või vajuta küüslauguküüs peeneks ja sega kõigi ülejäänud ainetega. Laota porgandid väikesele vaagnale või taldrikutele. Murenda peale fetajuust. Puista salatile ka veidi väiksemaks hakitud mündilehed ja granaatõunaseemned. Nirista üle kastmega.