Kiudainerikkad toidud

Taani brokolisalat peekoniga 

Mari-Liis Ilover, 13. november 2017, 05:12
Taani brokolisalat Mari-Liis Ilover
Selle salati võlu seisneb krõmpsu toore brokoli, magusate rosinate ja soolase peekoni kooskõlas. Põnev kombinatsioon maitseb tõeliselt hästi! Sinepist särtsu saanud kreemine kaste seob kõik kokku toitvaks, kuid sellegipoolest tervislikuks salatiportsuks.

Koostisosad
110 g Peekon
1 tk Suur brokoli
1 tk Punane sibul
6 spl Päevalilleseemned
6 spl Rosinad
KASTE
5 spl Hapukoor
1 spl (Täistera)sinep
1 tl Mesi või suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Prae peekonilõigud pannil krõbedaks, tükelda seejärel väiksemaks. Kolmveerand peekonist läheb salati sisse, ülejäänu jääb pealepuistamiseks.
2. Eemalda brokolilt vars. Lõika või viiluta õisikud väiksemateks tükkideks. Haki sibul.
3. Sega kokku kaste. Soola ja pipart lisa maitse järgi. Vala kaste salatiainetele ja sega kõik omavahel läbi. Puista peale ülejäänud peekonitükid, lisa soovi korral kaunistuseks ka mõned õhukeselt lõigatud punase sibula rõngad. Lase salatil paar tundi enne söömist külmkapis maitsestuda.
Variant: kui sulle rosinad ei meeldi, võid need asendada kuivatatud jõhvikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee