Taani brokolisalatFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
13. november 2017, 05:12

Taani brokolisalat peekoniga

Selle salati võlu seisneb krõmpsu toore brokoli, magusate rosinate ja soolase peekoni kooskõlas. Põnev kombinatsioon maitseb tõeliselt hästi! Sinepist särtsu saanud kreemine kaste seob kõik kokku toitvaks, kuid sellegipoolest tervislikuks salatiportsuks.

Koostisosad
110 g Peekon
1 tk Suur brokoli
1 tk Punane sibul
6 spl Päevalilleseemned
6 spl Rosinad
KASTE
5 spl Hapukoor
1 spl (Täistera)sinep
1 tl Mesi või suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Prae peekonilõigud pannil krõbedaks, tükelda seejärel väiksemaks. Kolmveerand peekonist läheb salati sisse, ülejäänu jääb pealepuistamiseks.
2. Eemalda brokolilt vars. Lõika või viiluta õisikud väiksemateks tükkideks. Haki sibul.
3. Sega kokku kaste. Soola ja pipart lisa maitse järgi. Vala kaste salatiainetele ja sega kõik omavahel läbi. Puista peale ülejäänud peekonitükid, lisa soovi korral kaunistuseks ka mõned õhukeselt lõigatud punase sibula rõngad. Lase salatil paar tundi enne söömist külmkapis maitsestuda.
Variant: kui sulle rosinad ei meeldi, võid need asendada kuivatatud jõhvikatega.