Kaera-seemneruududFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. november 2017, 04:55

Kaera-seemneruudud

Süsivesikurikkad kook-küpsised, mis pakatavad tervislikest koostisainetest ja maitsevad imehästi. Mõnus ampsata hommikueineks või enne trenni minekut. Samast tainast võid küpsetada ka maitsvaid kaera-seemnepätsikesi, küpsemisaeg on siis vaid 8–10 minutit.

Koostisosad
1.5 dl Pruun roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
4 tk Suur muna
150 g Või
400 g Täisterakaerahelbed
70 g Kuivatatud jõhvikad või kirsid
70 g Rosinad
50 g Kõrvitsaseemned
50 g Päevalilleseemned
50 g Seesamiseemned

Valmistamine
16 tk
1. Sulata või potis ja jäta jahtuma.
2. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Lisa hulka väheke jahtunud või. Sega juurde kaerahelbed, rosinad, seemned, jõhvikad või kirsid ning lase 15 minutit seista.
3. Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota segu vormi. Suru pind lusikaga tugevasti ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni kuldpruuni värvuseni. Lase jahtuda ja lõika seejärel tükkideks. Ruudud jäävad üsnagi pudisevad, aga maitsevad sellele vaatamata imehästi.