Ühe poti pasta lillkapsa ja oliividegaFoto: Britt Paju
Britt Paju 13. november 2017 05:41
See pasta valmib nagu nõiaväel ja soovib vastutasuks vaid pisut tähelepanu. Katseta julgelt erinevate koostisainetega: näiteks lillkapsa asemel võid suurendada tomatite kogust ja asendada peterselli basiilikuga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Spagetid
7 dl Kuum vesi
5 tk Küüslauguküüs, hakitud
8 tk Mustad oliivid, hakitud
2 tk Tomat, tükeldatud
1 spl Kapparid
10 cm Porru, viilutatud
200 g Lillkapsaõisikud
1 tl Sool
3 spl Oliiviõli
1 spl Hakitud petersell
Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Pane kõik koostisosad, välja arvatud parmesan, suuremale sügavamale pannile või laiemasse potti. Lase potitäiel suuremal kuumusel keema tõusta ja asu komponente segama. Kõige parem on selleks kasutada kööginäpitsaid või -tange.
2. Sega pidevalt umbes 10 minuti jooksul, kuni vesi on aurustunud ja pasta parajalt pehme. Puista peale parmesani ja hakitud peterselli ning serveeri.