Lihatoidu retseptid

Täidetud nuikapsad 

Kristina Efert, 13. november 2017, 05:41
Täidetud nuikapsadFoto: Triin Raa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Nuikapsas
200 g Seguhakkliha
140 g Toorsuitsupeekonikuubikud
1 peotäis Petersell, hakitud
1 peotäis Basiilik, hakitud
5 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis, hakitud
Sool
Must pipar
Suitsujuust

Valmistamine
1. Koori nuikapsaste juurepoolne osa. Lõika „müts” maha ning uurista kapsapoolikutest sisu välja. Prae pannil hakkliha, lisa  kapsaste sisu, peekonikuubikud, maitseroheline ja päikesekuivatatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Täida kapsapoolikud seguga ning tõsta need ahjuvormi. Vala vormi põhjale veidike vett ja kata vorm pealt fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Seejärel eemalda foolium, tõsta iga kapsapooliku peale tükike suitsujuustu ning aseta pannitäis veel 5 minutiks ahju.