Salat prosciutto, aedubade ja „uputatud” munaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
8 viilu Prosciutto sink
3 spl Oliiviõli
3 spl Valge veini äädikas
1 spl Mesi
Sool
Must pipar
Rukola või muu roheline salat
200 g Rohelised aedoad, värskena või mülmutatuna
8 tk Redis, õhukeste viiludena
200 g Kirsstomatid, tükeldatuna
2 tk Punane sibul, õhukeste viiludena
4 tk Muna
Valmistamine
1. Laota prosciutto ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures mõned minutid, kuni sink on krõbe. Nõruta majapidamispaberil.
2. Sega äädikas ja mesi õliga. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta puhastatud aedoad keevasse ja soolaga maitsestatud vette ning keeda mõned minutid. Kalla sõelale ja vala üle külma veega. Aseta suuremasse kaussi rukolalehed, keedetud aedoad, sibul, tomat ja redised. Kalla peale salatikaste ja sega kõik läbi.
3. Keeda kooreta munad. Selleks nõruta lahtilöödud muna esmalt tihedal sõelal, et eralduks vedel munavalge ja jääks alles tihedam mass. Keeda muna tilgakese äädikaga maitsestatud vees. Selleks lase vesi kastrulis keema. Puista sisse veidi soola ja teelusikatäis veiniäädikat. Vesi peab keema mitte suure mulliga (see peksab muna laiali), vaid kergelt mullitades. Lükka vesi kastrulis ringjalt liikuma, nii et keskossa tekib keeris. Sinna tsentrifugaaljõu toimel keerleva vee keskele libista kiirelt muna. Keerlev vesi peaks hõljuva munavalge nüüd ringjalt munakollase ümber „mässima”. Keeda 2‒4 minutit, et saada mõnusalt vedela munakollasega „uputatud” muna.
4. Tõsta igale taldrikule salatit, laota peale krõbedad prosciutto-viilud ja keskele aseta „uputatud” muna. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)