Amarandi-õunapuderFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
6. november 2017, 05:28

Amarandi-õunapuder

Juba iidsetel aegadel asteekide ja inkade seas hinnatud amarant ei ole botaaniliselt teravili, vaid rohttaim rebashein. Toiduks tarvitatakse taime pisikesi toitainerikkaid seemneid. Amarant on pigem magusatesse kui soolastesse roogadesse sobiv. Proovi amarandist keeta näiteks toitvat hommikuputru!

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Õun
4 tk Kuivatatud ploom
2 dl Vesi
1 spl Vedel mesi või agaavisiirup
1 näpuotsatäis Sool
Ingverijupp, riivitud
1 tl Kaneel
0.5 dl Piim
Serveerimiseks Kreeka (või muud) pähklid, õunaviilud, meelepärane piim
1 dl Amarant

Valmistamine
1. Riivi õun ja tükelda ploomid väiksemaks. Kuumuta vesi keema, lisa eelnevalt sõelal läbi loputatud amarant ja keeda 10 minutit. Lisa ploomitükid, riivitud õun, magustaja, sool, ingver, kaneel ja piim. Keeda veel 5 minutit.
2. Tõsta puder kaussi ning kaunista Kreeka pähklite ja õunaviiludega. Vala peale veidi piima ja
 audi kohe.