Peedi-kinoakotletid portobelloseentegaFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
6. november 2017, 05:31

Peedi-kinoakotletid portobelloseentega

Kinoa ehk Tšiili hanemalts ei ole tegelikult teravili, ehkki nende kasutamisvõimalused on sarnased. Kinoa glükeemiline koormus on väike, mis tähendab, et kinoatoidud annavad täiskõhutunde pikaks ajaks. Kinoa on ka valgu- ja rauarikas, sobides seega suurepäraselt neile, kes ei söö üldse midagi loomset või tarbivad liha väga harva.

Koostisosad
4 dl Vesi
2 dl Kinoa
250 g Keedetud peet
1 tk Küüslauguküüs
2 tk L-suuruses muna
1 spl Palsamiäädikas
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud koriander
Tšillihelbed või -pulber
1 dl Odrajahu
Sool
Must pipar
Oliiviõli praadimiseks ja seente määrimiseks
6 tk Portobelloseen

Valmistamine
5-6 tk
1. Lase vähese soolaga maitsestatud vesi keema. Loputa kinoa sõelal jooksva vee all. Vala potti ja keeda u 15 minutit, kuni vesi on kinoasse imbunud ja terakesed pehmed.
2. Riivi peet, purusta küüslauk, klopi munad lahti. Sega omavahel jahtunud kinoa, riivitud peet (ilma riivimisel eraldunud vedelikuta), küüslauk, munad, palsamiäädikas, maitseained ja odrajahu. Sega täiesti ühtlaseks. Tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
3. Vormi käte vahel kotletitainast pontsakad pätsikesed. Kuumuta pannil õli, prae mõlemalt küljelt paar-kolm minutit.
4. Eemalda portobelloseentelt jalad. Määri kübarad alt ja pealt veidikese oliiviõliga, maitsesta soolaga. Rösti seenekübaraid ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit.
5. Serveerimisel tõsta kotletid seentele, lisa lehtsalatit või rukolat, tomati- ja sibulaviile või muid endale meeldivaid värskeid lisandeid.
HEA TEADA!
Gluteenivabade kotlettide tegemiseks kasuta odrajahu asemel tatrajahu.