Kiudainerikkad toidud

Hirsihautis kõrvitsa ja ubadega 

Mari-Liis Ilover, 6. november 2017, 05:16
Hirsihautis kõrvitsa ja ubadegaFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivaba teravili hirss on hinnatud mineraalaineallikas, eriti rohkelt on selles fosforit ja magneesiumi. Samuti leidub hirsis B-rühma vitamiine. Kurkum on looduslik viiruste ja külmetushaiguste peletaja, võid seda soovi korral retseptis ettenähtust enamgi lisada. Heaolu- ja soojatunnet tekitav toit on laual poole tunniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 dl Köögiviljapuljong
1 dl Hirss
200 g Kõrvitsatükid
1 peotäis Külmutatud Türgi oad
1 tl Kurkum
1 spl Riisiäädikas
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
Kuumuta puljong keema. Loputa hirss hoolikalt leige veega. Puista hirss keevasse puljongisse. Keeda nõrgal kuumusel 20 minutit. Lisa kõrvitsatükid, oad ja kurkum. Hauta veel 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, maitsesta soja ja riisiäädikaga. Kui tundub, et keetmise ajal jääb vedelikku väheks, lisa kuuma vett.