Lambaliha retseptid

BBQ-kastmes ahjuribi 

Lia Virkus, 6. november 2017, 05:01
BBQ-kastmes ahjuribiFoto: Jaan Heinmaa
Olenevalt pere ja poti suurusest võib ka ribide kogus olla erinev. Pane vaid kastet ja sibulaid samas suhtes lihaga. Malmpotis väikesel kuumusel hautades on liha väga mugav valmistada, pidevalt kaane alla piiluma ei pea (raske on liha malmpotis üle küpsetada).

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 kg Vasika-, lamba- või searibi
1 tk Sibul
1 spl Oliiviõli
2 dl BBQ-kaste
Vesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Nirista malmpoti põhja oliiviõli. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja laota potti. Maitsesta ribid soola ja musta pipraga, tõsta sibulatele. Määri ribidele BBQ-kastet ja kalla üle veega.
2. Tõsta kaanega malmpott ahju 160 kraadi juurde 1,5–2 tunniks küpsema – oleneb ribide suurusest ja kogusest. Roog on valmis, kui liha on ribide küljest lahti  löönud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee