Linnuliha retseptid

Kalkunifilee roseepipra ja peterselliga 

Lia Virkus, 6. november 2017, 03:15
Kalkunifilee roseepipra ja peterselligaFoto: Jaan Heinmaa
25 minutiga saad valmis hõrgu kalkuniliharoa, mille roseepipraga kaste teeb eriti hõrguks ja heaks. Kuni liha valmib, jõuad valmis keeta ka riisi või kartuli. Serveeri rooga otse pannilt.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Kalkuni rinnafilee
Või ja oliiviõli praadimiseks
1 tk Suur sibul
2 dl Hapukoor
1 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Tšillikaste või salat
1 tk Pressitud küüslauguküüs
2 spl Purustatud roseepipar
Sool
Must pipar
1 spl Sojakaste, gluteenivaba
SERVEERIMISEKS
Hakitud värske siledalehine petersell

Valmistamine
1. Lõika filee paksemateks viiludeks, klopi lihahaamriga väheke õhemaks. Pruunista kiiresti pannil õlis suurel kuumusel, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi ootele.
2. Haki sibul ja kuumuta pannil võis keskmisel kuumusel.
3. Sega omavahel hapukoor, vahukoor, tšillikaste, sojakaste ja küüslauk. Lisa pannile, sega ja lase paar minutit vaiksel kuumusel podiseda. Pane juurde lihaviilud ja purustatud roseepipar. Lase veel 5 minutit podiseda, maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud peterselli. Serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee