KöögiviljakarriFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
6. november 2017, 06:03

Köögiviljakarri

Kõrvits ja baklažaan täiustavad teineteist imehästi, kuid soovi korral võid siin kasutada ka ainult ühte nendest. Sellisel juhul lihtsalt suurenda kogust.

Koostisosad
2 spl Kookosõli
1 spl Mustad sinepiseemned (soovi korral)
0.5 tl Fenkoliseemned
1 tk Sibul, hakitud
4 tk Küüslauguküüs, hakitud
5 cm Ingverijupp hakitud
2 tk Punane tšillipipar, hakitud
1 tl Kurkum
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
2 tl Jahvatatud koriandriseemned
1 spl Garam masala vürtsisegu
300 g Baklažaan tükeldatud
300 g Kõrvits, kooritud ja tükeldatud
400 g Tükeldatud konservtomatid
400 ml Kookospiim
Sool
Must pipar
100 g Rohelised aedoad
1 dl Punased läätsed
1 peotäis Koriander

Valmistamine
1. Kuumuta sügaval pannil või malmpotis õli, lisa sinepi- ja fenkoliseemned. Kui seemned praksuma hakkavad, lisa hakitud sibul, küüslauk, ingver, tšilli ning maitseained (kurkum, vürttsköömen, koriandriseemned, garam masala). Kui tšilli tundub liiga terav, siis eemalda enne hakkimist seemned. Kuumuta segades keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, seejärel lisa baklažaan. Pruunista seda kergelt segades ja jälgi, et kõik tükid saaksid maitseainetega kaetud. Lisa kõrvitsatükid, tomatid ning kookospiim. Maitsesta soola-pipraga, sega ja hauta kaane all vaiksel tulel umbes 20 minutit.
2. Samal ajal trimmi oad vajadusel mõlemast otsast ning hoia paar minutit soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta ja loputa külma veega, et värv säiliks erkrohelisena ja oad kuumuse mõjul edasi ei küpseks. Kui köögiviljad on potis pehmemaks haudunud, lisa läätsed ja kuumuta veel 5–10 minutit. Sega juurde oad ning puista roog üle koriandrilehtedega. Serveeri koos meelepärase riisiga.