Itaaliahõnguline lillkapsa-“kuskuss”Foto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
30. oktoober 2017, 05:44

Itaaliahõnguline lillkapsast kuskuss

Lillkapsas oskab üllatada! Köögikombainis purustamise asemel võid lillkapsast ka lihtsalt riivida. Toit sobib hästi ka neile, kes gluteenitalumatuse tõttu nisukuskussi süüa ei saa või kes lihtsalt soovivad teravilju menüüs vältida.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Rohelised aedoad
600 g Lillkapsas
3 spl Oliiviõli
10 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
20 tk Mustad oliivid
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda oad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lõika lillkapsas õisikuteks, purusta need köögikombainis peeneks puruks. Kui mõned suuremad tükid jäävad sisse, eemalda need enne praadimist.
2. Kuumuta pannil õli ja prae lillkapsapuru nõrgal kuumusel 7–10 minutit aeg-ajalt segades. Haki päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks ning lisa koos oliividega lillkapsale. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta kõik koos läbi. Söö kuumalt koos ubadega.