Kiudainerikkad toidud

Soe magus-vürtsikas kapsasalat bataadiga 

Kristina Efert, 30. oktoober 2017, 05:21
Magus-vürtsikas kapsasalatFoto: Triin Raa

Koostisosad
500 g Valge peakapsas, hakitud
1 tk Keskmine sibul, hakitud
1 spl Maapähkliõli
1 tl Mesi
1.5 spl Valge veini äädikas
200 g Bataat, kuubikuteks lõigatud
1 spl Või
Sool
Must pipar
1 tk Tšillikaun (jalopeno või Scotch bonnet), hakitult

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kausis kokku kapsas, sibul, õli ja mesi ning maitsesta soola ja musta pipraga. Tõsta kapsasegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta aeg-ajalt segades umbes 20 minutit.
2. Vala suuremasse kaussi valge veini äädikas ning lisa bataadikuubikud ja hakitud pipar.
3. Võta kapsas ahjust välja, lisa see bataadisegule ning sega sisse ka või. Vala segu ahjuplaadile ja tõsta grilli alla. Grilli umbes 3 minutit, kuni köögivili hakkab servadest pruunistuma. Serveeri soojalt.