Kiudainerikkad toidud

Saiavorm karamelliste õuntega 

Britt Paju, 23. oktoober 2017, 03:29
Saiavorm Britt Paju

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk Õun
2 spl Vesi
1 dl Suhkur
50 g Või
4 spl Kalvados
0.5 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Kardemon
4 dl Kohvikoor
3 tk Muna
1 tl Vanilliekstrakt
1 tk Sai
1 peotäis Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
1. Koori, puhasta ja viiluta õunad. Kuumuta pannil vesi, suhkur ja või ning sega 5–7 minutit, kuni tekib karamelline kaste. Lisa õunad, kalvados, kaneel ja kardemon ning kuumuta, kuni õunad on pehmenenud.
2. Klopi kokku munad, koor ja vanilliekstrakt. Tõsta keraamilise ahjuvormi põhja pisut karamelliseid õunu ja mõned kuivatatud jõhvikad. Pane peale poolitatud saiaviilud, nendele ülejäänud õunasegu ja jõhvikad ning vala üle muna-kooreseguga.
3. Küpseta 160kraadises ahjus u 45 minutit.
HEA TEADA!
Samasuguse saiavormi võid valmistada ka näiteks pirnide või virsikutega. Kui kalvadost koduses baarikapis pole, võid selle ka ära jätta või asendada näiteks rummi, burbooni viski, konjaki, brändi või marsalaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee