Kiudainerikkad toidud

Suvikõrvitsa-parmesanivorm tomatikastmega 

Britt Paju, 23. oktoober 2017, 03:50
Suvikõrvitsa-parmesanivormFoto: Britt Paju

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 tk Suvikõrvits
100 g Parmesan
100 g Mozzarella
Õli praadimiseks
Basiilikulehed
KIIRE MARINAADIKASTE
0.5 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Porgand
5 cm Varselleri jupp
500 ml Maitsestamata tomatipüree (passata)
1 spl Tomatipasta
1 tk Loorberileht
1 spl Oliiviõli
Suhkur
Must pipar
Sool
Basiilikulehed

Valmistamine
1. Viiluta suvikõrvitsad ja maitsesta kergelt soolaga. Jäta kastme valmimise ajaks seisma, et liigne vedelik eemalduks.
2. Koori ja haki sibul, küüslauk, porgand ja seller. Kuumuta potis õlis paar minutit köögivilju ja tomatipastat. Lisa passata ja loorber ning lase 20 minutit podiseda. Eemalda loorber ja püreesta segu saumikseriga. Maitsesta ja lisa hakitud basiilik.
3. Pühi suvikõrvitsaviilud puhtaks ja pruunista kergelt keskmisel kuumusel õlis. Tõsta keraamilisse ahjuvormi pisut kastet ja lao sellele pooled suvikõrvitsatest. Kata juustudega ja vala peale veel kastet. Korda tegevust, kuni suvikõrvitsaviile ja juustu jagub. Viimasena pane peale kaste ja veel üks kiht juustu.
4. Küpseta 15 minutit 200 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Lase enne serveerimist pisut taheneda või valmista lausa päev varem ning soojenda enne pakkumist.
HEA TEADA!
Kastet võid teha topeltkoguse ja hoida järelejäänud osa külmikus. See sobib hästi näiteks koos köögiviljadega pastaroaks.