Hommikune toekas sai tomati ja jamón serranogaFoto: Tuuli Mathisen
23. oktoober 2017, 04:54
Hommikune toekas sai tomati ja jamón serranoga
Kes kunagi on Hispaaniasse sattunud, teab hästi kohalike võluvat kommet lisada saiale mahlasust ja maitset värske tomati ja küüslauguga. Nii valmistades vajab hommikune sai üsna vähe lisandeid, kuid maitseb samas imehästi.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 tk Krõbeda koorikuga rustikaalne pikk sai
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Väike, hästi valmis mahlane tomat sektoritena
Oliiviõli
Värske krõmpsuv salat
200 g Jamón serrano, hästi õhukeste viiludena
Valmistamine
Lõika sai keskelt pooleks ja poolita kumbki pool omakorda horisontaalselt. Määri mõlema saia lõikepinda küüslauguküünega ja seejärel tomatisektoriga. Proovi võimalikult palju tomati mahlast sisu saia sisse hõõruda. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliiviõli. Aseta kummagi saiapooliku vahele värsket salatit ja jamón serrano viilud. Söö kohe.
Kommentaarid (0)