Kiudainerikkad toidud

Hapukapsakeerud sinihallitusjuustu ja soolapähklitega 

Andra Kalda, 23. oktoober 2017, 02:37
Hapukapsakeerud sinihallitusjuustu ja soolapähklitegaFoto: Andra Kalda

Koostisosad
500 g Valmisrullitud pärmilehttainas
200 g Toores hapukapsas
100 g Sinihallitusjuust
80 g Riivjuust
50 g Soolatud maapähklid
1 peotäis Värske petersell
1 tk Muna määrimiseks

Valmistamine
9 tk
1. Laota sulatatud tainas lauale lahti. Pressi käte vahel hapukapsast mahl välja ning laota kapsas tainale. Pudista peale sinihallitusjuust. Puista peale ka riivjuust, soolatud maapähklid ja hakitud petersell. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Rulli tainas lühemast küljest tihedalt kokku. Lõika üheksaks viiluks. Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga. Küpseta 210 kraadi juures 20 minutit.