Tagurpidi ananassikook valge šokolaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 03:57

Tagurpidi ananassikook valge šokolaadiga

Kaunis ja maitsekas sügistalvine kook.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 tk Värske ananass
50 g Või
0.5 dl Toorroosuhkur
TAINAS
125 g Või
0.5 dl Pruun roosuhkur
2 tk Muna
3 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
100 g Valge šokolaad
0.5 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. Lõika ananassist 5 viilu, koori ja eemalda südamikud.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika 50 g võid kuubikuteks ja tõsta 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja (mitte lahtikäiva), puista üle suhkruga. Pane vorm ahju, kuniks või sulab. Tõsta vorm ahjust välja ja kata põhi 4 ananassirõngaga, lõika viies ananassiviil neljaks-viieks tükiks ja torka tühjadesse kohtadesse.
2. Valmista tainas. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja seejärel taina hulka. Haki šokolaad ja sega samuti tainasse. Lisa lõpuks ka koor ja sega ühtlaseks. Laota tainas ananassidele.
3. Küpseta ahjus 20–25 minutit või kuni kook on kaunilt kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 15 minutit jahtuda, seejärel kummuta kohe serveerimisalusele. Kindlasti ära jäta kooki vormi, sest jahtunult on seda raske tagurpidi välja saada. Serveeri vahukoore või vanillikastmega.