Ananassi panna cottaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 05:53

Ananassi panna cotta

Magus värske ananass sobib hästi iga õhtusöögi lõpetuseks. Selle magustoidu võid valmis teha ka juba eelmisel õhtul, lihtne on seda valmistada suuremalegi seltskonnale. Retseptis toodud koguse tarvis piisab vaid poolest ananassist, teise poole võid ära kasutada salatis.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 dl Tarretisesuhkur
4 dl Rõõsk koor
1 dl Piim
1 tl Vanillsuhkur
ANANASSIKASTE
0.5 tk Värske ananass
3 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 spl Võid kuumutamiseks

Valmistamine
1. Sega kõik kooretarretise ained kastrulis ja kuumuta keemiseni, lase keeda umbes pool minutit. Kalla panna cotta klaasidesse tarduma, hoia külmas vähemalt 1–2 tundi, aga veel parem kui järgmise päevani.
2. Enne serveerimist koori ananass ja tükelda kuubikuteks, kuumuta võis ja suhkrus mõni minut, kuni tükid väheke pehmenevad. Lase jahtuda ja laota magustoidule.