Vietnamipärane ananassi-sealihavokkFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. oktoober 2017, 04:20

Vietnamipärane ananassi-sealihavokk

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Seafilee
2 spl Õli
250 g Pärlsibulad
2 tk Porgand
200 g Hiiina kapsa pea
500 g Värske ananass
KASTE
0.5 dl Hele sojakaste
0.5 dl Vesi
2 tl Seesamiõli
1 tl Tärklis
KAUNISTUSEKS
Seesamiseemned
SERVEERIMISEKS
Basmati- või jasmiiniriis

Valmistamine
1. Viiluta sea sise- või välisfilee ribadeks ja pruunista vokkpannil (või tavalisel suurel pannil) pooles koguses õlis. Tõsta taldrikule ootele.
2. Ribasta Hiina kapsas, koori porgandid ja ribasta. Koori ananass ja tükelda. Kuumuta vokkpannil porgandeid 5 minutit õlis kogu aeg segades. Lisa Hiina kapsas, ananass, pärlsibulad ja seafilee. Sega kastmeained ja kalla pannile, kuumuta keemiseni.
3. Puista üle seesamiseemnetega ja pigista laimisektoritest mahla peale. Serveeri basmati- või jasmiiniriisiga.