Itaalia stiilis kanaroog
Koostisosad
2 tk Suur kana rinnafilee
Sool
Must pipar
1 spl Või
3 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Hakitud värske või 1 tl kuivatatud estragoni
400 g Purustatud tomatid
Suhkur
1 tl Kuivatatud pune
150 ml Kanapuljong
150 g Mozzarella
Mustad oliivid
Basiilikulehed
Valmistamine
1. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Kuumuta praepannil või ja supilusikatäis õli, prae fileed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ahjuvormi.
2. Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa hakitud sibul ja prae umbes viis minutit tasasel tulel. Lisa küüslauk ja estragon ning prae veel paar minutit. Lisa tomatid ja kuivatatud pune. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lase umbes 15 minutit tasasel tulel haududa.
3. Tõsta tomatikaste kanafileedele, kata vorm fooliumiga. Kuumuta ahi 180 kraadini, tõsta roog ahju ja küpseta umbes 25 minutit. Võta vorm ahjust välja, puista peale mozzarellatükikesed. Pane umbes 5 minutiks uuesti (grill)ahju, et juust ära sulaks.
4. Kaunista oliivide ja basiilikuga. Serveerimisel lõika kanafileed viiludeks.
Kommentaarid (0)