Nädala kook

Espresso-šokolaadikook 

Britt Paju, 9. oktoober 2017, 03:24
Espresso-šokolaadikookFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale

Koostisosad
250 g 56% šokolaad (nt Bitter)
170 g Või
180 g Tume roosuhkur
150 g Metspähklid
1 dl Kange kohv
5 tk Muna
Meresool
GLASUUR
0.5 dl Kange kuum kohv
100 g 50% šokolaad

Valmistamine
1. Sulata potis või, lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Võta pott tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad. Lase pisut jahtuda ja jahvata niikaua köögikombainis pähklid. Lisa šokolaadisegule kohv ja vispelda ükshaaval hulka munad. Lisa pähklijahu ja sool ning sega ühtlaseks.
2. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga vormis 170 kraadi juures 45 minutit.
3. Glasuuri valmistamiseks vala kuuma kohvi sisse peeneks hakitud šokolaad, sega ja lase pisut jahtuda, et segu pakseneks. Kalla jahtunud koogile ja serveeri.