Nädala kook

Karamelline pirnikook 

Pille Enden, 9. oktoober 2017, 02:19
Karmelline pirnikookFoto: Jaan Heinmaa
Kook on maitsev nii jahtunult kui soojalt. Soojalt on eriti hea külma vanillijäätisega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 40–50 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Suur pirn
25 g Või
3 spl Suhkur
TAINAS
150 g Pehme või
1.75 dl Suhkur
1 näpuotsatäis Sool
2 tk Muna
1.25 dl Nisujahu
0.5 tl Kaneelipulber
75 g Jahvatatud mandlid

Valmistamine
1. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta võid pannil, kuni see hakkab vahutama. Lisa suhkur ja kuumuta segades sulamiseni.
2. Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Lisa pannile ja kuumuta, kuni pirnid on karmellistunud (umbes 5–10 minutit).
3. Vahusta pehme või suhkruga. Lisa sool ja ühekaupa munad. Lisa iga munaga 1 sl jahu. Siis lisa ülejäänud jahu, suhkur, jahvatatud mandlid ja kaneelipulber.
4. Vala tainas vormi ja pane peale karamellised pirnid. Vala pirnidele ka pannile tekkinud mahl. Küpseta 170-kraadises ahjus 40–50 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee