Ploomi-põldmarjagalett
, 2. oktoober 2017 04:34
Ploomi-põldmarjagalettFoto: Britt Paju
Kogus: kaheksale
Koostisosad
PÕHI
275 g Nisujahu
2 spl Rafineerimata roosuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
170 g Või
1 dl Vesi
1 tl Vanilliekstrakt
TÄIDIS
400 g Ploomid (kivid eemaldatud)
125 g Põldmarjad
1 dl Suhkur
1 spl Maisitärklis
Kaneel
PÕHI
275 g Nisujahu
2 spl Rafineerimata roosuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
170 g Või

1 dl Vesi
1 tl Vanilliekstrakt
TÄIDIS
400 g Ploomid (kivid eemaldatud)
125 g Põldmarjad
1 dl Suhkur
1 spl Maisitärklis
Kaneel
Valmistamine
1. Surista tainapõhja koostisained köögikombainis ühtlaseks tainaks või sega käsitsi kokku. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 0,5 cm paksuseks kettaks. Tõsta küpsetuspaberi abil ahjuplaadile ja eemalda pealmine paber.
2. Viiluta ploomid ning sega põldmarjade, suhkru ja tärklisega. Vala segu tainale ja tõsta ääred täidisele. Pudista soovi korral äärtele veel 1 sl suhkrut ja küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit. Enne lahtilõikamist lase täielikult jahtuda, muidu võib sisu liialt vedel jääda.