Kiudainerikkad toidud

Seene-lehtkapsapirukas 

Britt Paju, 2. oktoober 2017, 04:26
Seene-lehtkapsapirukasFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
300 g Täisteraspelta- või nisujahu
80 dl Oliiviõli
1 dl Vesi
0.5 tl Sool
0.5 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
TÄIDIS
300 g Tükeldatud seened (puravikud, kukeseened vms)
1 tk Hakitud sibul
100 g Hakitud lehtkapsas
5 viilu Tükeldatud toorsuitsupeekon
3 tk Muna
200 g Kodujuust
50 g Juust
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega taina koostisained köögikombainis või käsitsi ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja vooderda lahtikäiva põhjaga u 25 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga. Torka tainas kahvliga kergelt auguliseks ning küpseta 180kraadises ahjus u 10 minutit.
2. Samal ajal kuumuta pannil õige pisut õli ja prae peekon krõbedaks. Eemalda peekon, kuid jäta rasvaine pannile ning kuumuta selles u 5 minuti jooksul ka sibul ja seened. Pane juurde lehtkapsas ja kuumuta veel paar minutit, kuni see on pehmenenud, ning lisa valmis täidisele peekon. Sega munad kodujuustu, soola-pipra ja peterselliga ja lisa sekka ka juust. Vala eelküpsetatud koogipõhjale seene-lehtkapsasegu ning vala üle muna-kodujuustuseguga. Küpseta 20–25 minutit, kuni pirukas on pealt ilus ja kuldpruun.