Kiudainerikkad toidud

Lillkapsapõhjal köögiviljapirukas 

Britt Paju, 2. oktoober 2017, 04:09
Lillkapsapõhjal köögiviljapirukas Britt Paju

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
700 g Keskmine lillkapsas
100 g Mandlid
100 g Kaerahelbed
2 tk Muna
Sool
Must pipar
1 tl Kuivatatud tüümian
TÄIDIS
1 tk Väike baklažaan
1 tk Küüslauguküüs
200 g Mozzarealla
1 tk Väike suvikõrvits
3 tk Tomat
8 tk Must kivideta oliiv
50 g Parmesan
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Tüümian
Basiilik

Valmistamine
1. Jahvata mandlid ja kaerahelbed köögikombainis peeneks ning vala välja. Tükelda lillkapsas väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, kuni tekstuur meenutab pisut riisiputru. Sega sekka mandli-kaerajahu, tüümian, sool-pipar ja muna ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Vooderda u 25 x 40 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja kata tainaga. Küpseta tainapõhja 200kraadises ahjus u 20 minutit, kuni see ilmutab küpsemise märke.
2. Samal ajal kuumuta pannil pisut õli ning prae soola ja pipraga maitsestatud baklažaaniviile u 10 minutit, kuni need on pehmenenud. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minuti jagu. Kata eelküpsetatud põhi riivitud mozzarellaga, lao sellele küpsetatud baklažaani-, toored suvikõrvitsa- ja tomativiilud ning oliivid. Maitsesta, puista peale riivitud parmesani ja küpseta 220kraadises ahjus u 15 minutit. Serveeri soojalt või külmalt ja puista peale basiilikulehti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee