Ahjukaalikas, hea alternatiiv jõulusingile
Koostisosad
1 tk Keskmine kaalikas
2 spl Magustav sinep
1 spl Vahtra- või agaavisiirup
2 spl Kookosjahu
0.5 spl Kuivatatud rosmariin
Soovi korral nelgiterad
SERVEERIMISEKS
Rukolalehed
Granaatõunaseemned
Valmistamine
1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Poolita kaalikas keskelt ja koori mõlemad pooled. Tee peale 0,5 cm sügavused sisselõiked. Sega kokku sinep, siirup, rosmariin ja kookosjahu, määri mõlemale kaalikapoolikule peale. Soovi korral torka sisse mõned nelgiterad.
2. Küpseta ahjus 60–70 minutit, valmimisaeg oleneb kaalika suurusest. Proovi tikuga küpsust – kui pole pehme, küpseta edasi.
3. Lase enne serveerimist jahtuda ja võta nelgiterad välja, lõika viiludeks. Serveeri sinepi ja rukolalehtedega, hästi sobivad seda maitsvat rooga kaunistama ka granaatõunaseemned.
Kommentaarid (0)