Kiudainerikkad toidud

Veisepada läätsedega 

Kristina Efert, 2. oktoober 2017, 04:24
Veisepada läätsedegaFoto: Tiit Efert

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi ja 20 minutit

Koostisosad
1 kg Veiselihakuubikud
3 spl Nisujahu
Kuivatatud pune ja basiilik
2 tl Küüslaugupulber
2 tl Paprikapulber
1 tk Keskmine sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
1 vars Varseller
4 tk Kartul
3 dl Pruunid läätsed
1.5 dl Punane vein
850 ml Köögivilja- või veiselihapuljong
2 tk Loorberileht
Tüümiani- ja rosmariinioksad
Sool
Must pipar
Külmpressitud rapsi- või päevalilleõli

Valmistamine
1. Puista jahu taldrikule ja maitsesta see küüslaugu- ja paprikapulbri ning pune ja basiilikuga. Kuumuta pannil õli, veereta veiselihakuubikuid maitsestatud jahusegus ja pruunista need seejärel pannil. Tõsta pruunistatud lihakuubikud ahjupotti ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Haki sibul, küüslauguküüned ja sellerivars peeneks. Lõika porgand õhukesteks ratasteks ja kartul kuubikuteks. Lisa pannile õli, tõsta kõik köögiviljad pannile ja prae kergelt läbi. Seejärel vala need ahjupotti liha juurde ning lisa vein, köögiviljapuljong, loorberilehed ja ürdioksakesed.
3. Viimasena vala sisse läätsed ja sega kõik läbi. Kata ahjupott kaanega ja hauta rooga 175-kraadises ahjus 2 tundi. Hautamise ajal kontrolli, et potis oleks piisavalt vedelikku. Kui vaja, vala vett või puljongit juurde, sest toit ei tohi mingil juhul jääda kuiv