Baklažaanid tallelihagaFoto: Tiit Efert
Lambaliha retseptid
2. oktoober 2017, 04:15

Baklažaanid tallelihaga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 15 minutit

Koostisosad
2 tk Baklažaan
2 spl Sool
500 g Tallehakkliha
1 tk Suur sibul
5 tk Küüslauguküüs
2 dl Punane vein
1.5 tl Jahvatatud kaneel
Kuivatatud pune
400 g Purustatud tomatid basiilikuga
Sool
Must pipar
Külmpressitud oliibviõli
4 tk Keskmine kartul
Või
Sool
Riivitud Cheddari juust

Valmistamine
1. Lõika baklažaanid pooleks ja tee viljalihasse risti-rästi sisselõiked. Hõõru lõikepinnad soolaga kokku ja tõsta baklažaanid sõelale nõrguma, nii et soolaga pool jääks allapoole. Lase 30 minutit seista, vala väljanõrgunud vedelik ära, loputa baklažaane külma vee all ja kuivata need siis köögipaberiga. Lao baklažaanid, lõikepind ülevalpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või -vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
2. Samal ajal valmista hakklihasegu. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Aja pannil õli kuumaks ning prae sibul ja küüslauk läbi. Seejärel lisa hakkliha ja prae see kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa vein ja keeda sellest alkohol välja. Puista sisse kaneel ja pune ning lisa tomatid. Sega kõik hästi läbi, kata pann kaanega ja lase hakklihal 20 minutit podiseda.
3. Kartulipudru valmistamiseks koori kartulid, lõika need väiksemateks tükkideks ja keeda pehmeks. Kurna, lisa võid, maitsesta soolaga ja tambi pudruks.
4. Võta baklažaanid ahjust välja ja suru pehme viljaliha lusikaseljaga kokku. Täida lootsikud hakklihaseguga ja tõsta peale kartulipudrust mütsike. Kõige tipuks riivi juustu ning pista täidetud baklažaanid veel korraks ahju, kuni juust sulab. Serveeri kohe koos värske salatiga.