Rootslaste Janssoni kiusatusest inspireeritud roog annab võimaluse teha väheste komponentidega lihtne maitsev roog ning kombineerida eri variante. Kartuli asemel sobib panna muid juurvilju ning soolakala saab asendada värske kala, kilu või hoopis kanaga.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund ahjus
Koostisosad
1 kg Kartul
200 g Sibul
250 g Õrnsoolalõhe
6 dl Kohvikoor
1 dl Hakitud till
Sool
Must pipar
Või vormi määrimiseks
Valmistamine
1. Koori kartulid ja sibulad. Kartulid lõika peenikesteks tikkudeks, sibulad poolita ja viiluta õhukeselt.
2. Pane võiga määritud vormi kummastki pool osa, maitsesta soola ja pipraga.
3. Lao peale kalaviilud, siis ülejäänud sibulad ja kartulid. Raputa peale soola ja pipart, oleneb, kui soolane on kala. Kalla peale koor ja küpseta 175-kraadises ahjus tund aega.
Kommentaarid (0)