Kinoa-pilaff porgandi ja suitsukanagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. september 2017, 04:38

Kinoa-pilaff porgandi ja suitsukanaga

Kinoa on end meie toidulauale murdnud ja tuleb tunnistada, et seda on lihtne valmistada. Suurema valgusisaldusega kui pasta või riis, asendab see toitev tera hästi teisi teravilju või pastat. Maitseks võib veel ürte peale raputada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Kinoa
2 spl Või
2 tk Porgand
2 tk Küüslauguküüs
250 g Suitsutatud kana kintsuliha
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Loputa kinoa külma veega läbi.
2. Pane või kastrulisse sulama, lisa hakitud porgandid ja purustatud küüslauk. Kuumuta pehmeks u 4–5 minuti jooksul. Lisa kinoa ja kuumuta segades minut aega, lisa 4 dl vett ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kaane all, kuni vesi on teradesse imbunud, u 20 minutit.
3. Sega hulka kuubikuteks tükeldatud suitsukana, kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.