Suvikõrvitsa-kodujuustu pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. september 2017, 03:29

Suvikõrvitsa-kodujuustu pirukas

Efektne pirukas, mille saad eriti ilusa, kui kasutad vaheldumisi eri värvi suvikõrvitsaid. Pirukas jääb kaunim, kui kõrvitsaviilud on võimalikult õhukesed, aga maitsvam, kui nad on veidi paksemad.

Koostisosad
4 tk Muna
400 g Kodujuust hapukoorega
140 g Sulatatud või
2 dl Rukkijahu
400 g Suvikõrvits
Sool
Must pipar

Valmistamine
8 tk
1. Klopi munad lahti, lisa kodujuust, 100 g sulavõid ja rukkijahu. Maitsesta tainas soola ja pipraga. Lõika suvikõrvitsad koos koorega pikkadeks õhukesteks ribadeks (2–3 mm) või siis paksemateks (4–5 mm), kui soovid mahlasemat pirukat. Õhukesi ribasid on hea tõmmata juustunoa või juurviljakoorijaga, paksemaid noaga.
2. Pane tainas võiga määritud 24 cm pirukavormi. Lao suvikõrvitsaviilud ringiratast pirukale, raputa peale soola ja pipart, nirista üle 40 g sulavõiga . Küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest läbiküpsenud.