Köögivilja-kanakrõbedik
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 30–35 minutit ahjus
450 g Juurseller
3 tk Porgand
2 tk Kartul
4 dl Köögiviljapuljong
1 tk Porru
2 tk Kanafilee
1 spl Õli
2 dl Koor 10%
2 spl Nisujahu
1 spl Täisterasinep
1 tl Tüümianilehed
Sool
PURUKATE
50 g Või

1 dl Nisujahu
50 g Jahvatatud mandlid
50 g Parmesan
25 g Mandlilaastud
Valmistamine
1. Koori seller, porgandid ja kartulid ning lõika kuubikuteks.
2. Kuumuta puljong keemiseni ja lisa köögiviljakuubikud. Viiluta porru ja lisa puljongisse. Kata pott kaanega ja hauta 10 minutit.
3. Lõika kanafi leed tükkideks, pruunista pannil õlis.
4. Sega koor jahu ja sinepiga.
5. Sega köögiviljade hulka esmalt kana ja siis koor ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Lisa tüümian ja maitsesta soolaga.
6. Hõõru jahu, või ja jahvatatud mandlid purutaoliseks massiks. Maitsesta soolaga ning sega hulka riivitud Parmesan ja mandlilaastud.
7. Tõsta köögiviljad ahjuvormi ja raputa peale purukate. Küpseta 190-kraadises ahjus 30–35 minutit.