Kiudainerikkad toidud

Porgandivõie 

Epp Mihkels, 25. september 2017, 04:36
PorgandivoieFoto: Katrin Press
Porgandivõiet on hea teha siis, kui mõnest toidukorrast jääb üle paarkolm keedetud porgandit. Võid selle valmistada nii tavalise koorevõi kui toorvõi sulatatud juustuga. Maitsestamiseks sobivad hakitud murulauk, estragon ja tüümian. Värskelt küpsetatud musta leiva peal parim!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Keedetud porgand
2 tk Keedetud muna
100 g Toasoe või või toorjuust
2 spl Paks majonees
Sool
Must pipar
Soovi korral sinep
Hakitud maitseroheline

Valmistamine
1. Riivi porgandid ja munad peene riiviga ning sega toasooja toorjuustu või või ja majoneesiga. Maitsesta soola ja jahvatatud pipraga.
2. Haki maitseroheline võimalikult peeneks, lisa ka see ja sega. Lase 5–10 minutit seista ja kontrolli seejärel maitset. Võie peaks olema õige pisut soolane, sest seistes muutub maitse mahedamaks ja jääb leival-saial mage.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee